Arctic Cat Prowler Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi guys, I'm new to the forum and really need help. I bought a 2008 Prowler 650 a couple of months ago. It ran good and everything worked on it when I test drove it. The first time that I rode it for a decent amount of time in high, about 4 miles on a road, smoke started coming up from the engine area once I almost got back home. Also, it started slipping and became hard to change gears. So with help from a friend, we started in to the transmission. The rollers had flat spotted and melted part of each one onto the plate and the sliders were very brittle like they had too much heat. So we replaced the fixed plate and shroud, movable face plate, sliders, rollers, clutch housing seal and bearing, and belt. I cleaned the belt really good with soap and water before we installed it. We drove it around for a few minutes a couple of times and it ran great. The first time that I rode it for a decent amount of time again, which was about 30 minutes in low in the snow going up and down a hill, the same exact thing happened. Smoke started coming up from the engine area, it was half way up the hill and just stopped. The engine would rev up but the machine wouldn't move and you can hear like a ping occasionally like it wants to go into gear but can't. It is also hard to change gears again. To say the least, I am beyond frustrated! We haven't opened it back up yet to see if the same thing happened to the internal parts yet. So I am asking if anyone has had anything like this happen to them or if anyone knows what is wrong and how to fix it. Any help would be greatly appreciated!!
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top